"We call it the 'skriivarväärksta'"

Jag kan fortfarande inte skriva rikigt pga musiken jag absolut måste ha igång. Som vi alla vet kan ju inte vi killar göra två saker samtidigt. I det här fallet skriva och lyssna på musik. Ursäkta mig...

Min digipass är förjävligt, skrev in fel kod igår och fick ett stor FAIL rakt upp i ansiktet. Hoppas inte det sammanfattar denna veckan bara! Den har väl dock börjat hyffsat... Eller, egentligen inte, när jag tänker efter. Jag kan väl göra en sån där välkänd punktlista.

  • Skolan var tråkig (skräll?).
  • Jag klarade inte C-provet som jag hoppades på.
  • Ingen ville föjla med och fika på stan efter provet.
  • Mina två par skor från Junkyard kom, dock var det ena paret för små.
  • Skulle hämta ut min Metaltown-biljett men koden var antingen felaktig eller så hade jag råkat kryssa i "Hämta hos Ticnetombud" istället för "ATG-ombud".
  • Jag har programmeringsprov imorn, NÄR JAG EGENTLIGEN BORDE HA SOVMORGON! Det provet kommer förövrigt att gå åt helvete.
  • Mitt stora mål de kommande veckorna började bara halvdant (hoppades på en bra utgångspunkt, men vi får se hur det är med det).
Jag kanske borde dra några possitiva saker också, så att det inte bara blir en massa gnäll.

  • Jag har skaffat en VPN-klient (eller vad man ska kalla det). Ni vet, en sån Ipredator-sak.
  • Mina skor från Junkyard kom, och det ena paret passade.
  • Björn Gelottes autograf sitter nu i mitt skåp. Funderar på att sätta upp Peter Iwers också.
  • Mina föräldrar åker till Varberg i helgen (och alla helger fram till sommaren och vidare)!
  • Mitt nyuppfunna smeknamn åt Pierre, Pjärelia (han har borrelia), var tydligen en riktigt succé (hos Rina, jag tyckte det inte alls var speciellt kul).
  • Jag går i den mest stekande klassen någonsin (och då menar jag såklart en klass som steker UTAN backslick och brunkräm).
Jag har förreten kollat på In Flames making of ASOP-"dokumentär" igen. Haha, det bästa bandet någonsin. Har haft "We call it the 'skriivarväärksta'" på hjärnan hela dagen.
Ska egentligen inte skriva någon om fransklektionen, men jag ska i alla fall ta hand om fotandet på våran Paris-resa.
Nu ska jag lägga in Atlantis - September 28th på mobilen så att alla blir glada.

Dagens musiktips: In Flames - My Sweet Shadow (Live @ Metaltown 2008).

Den finns iochförsig (?) inte inspelad mer än med handkamera (kolla Youtube), men var ni inte där får ni skylla er själva. Lyssna annars på studioversionen.

Ursäkta mig, för här kommer bara en massa gnäll (och några foton).

Tråkigt, deppigt, åt helvete. Allt som kan förknippas med ortet "negativt". Jag har så förbannat tråkigt. Tänkte att jag kunde läsa men det är jag för trött för, dock är jag inte tillräckligt trött för att sova. Detta resulterar i att jag sitter här och försöker skriva något vettigt. Jag har skrivit två, nästan färdiga, inlägg innan det här men dessa raderade jag pga att de var för kassa. Skulle egentligen festat nere vid sjön med Jimmy Ferm och några av hans boråsarpolare ikväll men det blev inte av. Synd. Fick konstigt nog ett sug efter att lira WoW, men som tur är har jag lånat ut mina skivor till någon polare jag inte minns och inte fått tillbaka dem. Fastna i WoW? Nej tack. Kanske borde sno Age Of Empires III från min brorsas dator istället.

Jag måste få igång mitt fotande igen känner jag, men de senaste gångerna jag varit ute har jag inte fått några bra bilder alls. Har därför tappat motivationen. Jag kan väl iallafall ladda upp några gamla bilder här, bara för att fylla ut inlägget.









Det var det. Slut på gnället.

Dagens musiktips: Volbeat - Mr. & Mrs. Ness

----------

"You are the one I want and what I want is so unreal."

The Long Hard Road Out Of Hell

Idag har jag väl inte alls mycket att säga...

Igår var första skoldagen efter lovet, som tur var innefattade den endast två lektioner vilket innebar att jag var fri redan kl 11:05. Efter att ha slängt i mig en massa mat drog jag, Niklas, Josefin, Clara och Rina (för att nämna alla... (måste också tillägga att Clara gjorde världens snyggaste fåtölj-vurpa)) ner till körskolan för att testa lyckan på dataproven (DATORPROV för fan!). Det var dock mindre lyckat och jag är fortfarande kvar på C-provet.

Jag beställde faktiskt nya skor igår också. Ett par Macbeth och så ett par av de gamla hederliga, höga Converse-skorna.

http://www.junkyard.se/street/product.aspx?pid=38082&g=m&m=c&lbid=350&lcid=2|0
http://www.junkyard.se/street/product.aspx?pid=44440&g=m&m=c&lbid=0&lcid=2|0

The Long Hard Road Out Of Hell, en självbiografi av Marilyn Manson. Lånade denna bok av tidigare nämnda Clara idag. Har läst en tredjedel nu och måste säga att det är riktigt bra. Precis som jag hoppades. Vad jag dock inte trodde var att den skulla få mig att skratta, men det gör den faktiskt vid flera tillfällen. Hittils iallafall.



Ett plus är ju definitivt att Neil Strauss har hjälpt till med skrivandet. Det är mycket positivt.

Dagens musiktips (måste bli två låtar idag): Marilyn Manson - The Reflecting God och Cryptorchid.

Fotnot:
Andra halvan av Cryptorchid är riktigt jävla cool.

Frukostmusik och chillmusik

Som så många andra inleder jag med: "Sista dagen på lovet. Oj, vad fort det har gått!"
Dagen började med att jag vaknade och såg en stor jävla grävskopa med skopan över min balkong, trodde den skulle riva huset. Jag lyckades somna om men vaknade en stund senare av ett sms från Niklas: "Ska du ha dataprov idag?". Fan, det hade jag glömt! Det var ingen idé att skynda in till stan då det bara var fem minuter kvar. Hoppas bara att jag slipper betala.

Nåja, efter en stund gick jag upp, fixade frukost och drog igång lite frukostmusik, vilken idag (som så många andra dagar) bestog av Volbeat. Bestämde mig sedan för att skapa en spelningslista i iTunes med "chill-musik" då jag kände för att bara ta det lugnt idag. Listan ser för tillfället ut såhär (den lär ju dock ändras många gånger om):

1. Zzyzx Rd. - Stone Sour
2. I Will Follow You Into The Dark - Death Cab For Cutie
3. Hyper Chondriac Music - Muse
4. Bother - Stone Sour
5. One Good Night - Ceasars (Palace)
6. Regret - John Frusciante
7. Crosses - José Gonzáles
8. Nothing In My Way - Keane
9. Vermilion Part 2 - Slipknot
10. Klåparen - Kent
11. Blackout - Muse
12. Wet Sand - Red Hot Chili Peppers
13. Snuff - Slipknot
14. Swing Life Away - Rise Against
15. Lillian - +44
16. High Hopes - Pink Floyd


Fick efter ett tag ytterligare ett sms från Niklas: "Kan jag och Josefin komma upp till dig sen när vi har ätit?" Jaa, varför inte? Det blev väl så att vi mest kollade på skor, kläder och youtubade (?).

Idag är tisdag vilket innebär matlagning för min del. Har hört att raggningsfaktorn ska vara hög på detta så man kan väl hoppas på det bästa! På matsedeln står ikväll: Kycklingcurry med ris. (http://www3.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=14366)

Det var väl allt från mig den här gången.

Dagens musiktips: Stone Sour - Bother (Eller nästan vad som helst med Stone Sour egentligen. Morgonröst rekomenderas om man ska sjunga med.)

What's the story, morning glory?

Varför känner jag mig så deprimerad på mornarna? Det händer i stort sett varenda morgon nu för tiden och kan sitta i länge. Det är deffinitivt inte morning glory. Detta gör att jag verkligen inte har någon som helst lust att gå upp utan kan ligga kvar i flera timmar, fram till nu t ex. Helvete.
Sitter och försöker lyssna in mig på John Frusciantes senaste; The Empyrean. Det är verkligen ingen musik som gör en lycklig och den är ungefär lika komplicerad som omslaget.



Jag tror dock att det kan vara värt det i slutändan. Han har ju trots allt gjort Shadows Collide With People.

Men nu till det viktigaste! Jag vill tacka min goda vän Rina för den nya headern och designen (som kan komma att ändras snart igen då nya idéer kom upp)! Tro dock inte att jag spelar gitarr, hon syftade nog på en GH-gitarr.

Dagens musiktips: Glasvegas - It's My Own Cheating Heart That Makes Me Cry

High Hopes

Nämen sedär, en blogg! Nä, det var en dålig inledning... Jag hade faktiskt en bra inledning i huvudet men glömde såklart av den precis så ni får nöja er med detta. Lipa inte, snälla.

Påsklovet närmar sig sitt slut, tyvärr. Som vanligt har jag lyssnat på musik och hamrat alldeles för mycket på F5. Några andra saker har jag dock hunnit med:

  • Klassfest hos Elin, ute in the town känd for its famous bröstvårta.
  • Skaffat Twitter (till vilken nytta vet jag egentligen inte då det är en sida vars enda funktion är densamma som Facebooks "Vad gör du just nu?"-funktion).
  • Lirat fotboll på Bogesunds asfaltsplan (och i och med det insett att min kondition är alldeles för dålig).
  • Fått besök av Kristoffer från Göteborg som fick körkort i torsdags. Detta innebar cruising till elmiamässan och en jävla massa stopp för att kolla så att bromsljuset fungerade.
  • MED MERA, M.M.
Höjdpunkten var lätt klassfesten där allas humör verkade vara på topp! Släppte loss totalt till Atlantis och Volbeat vilket innebar smärta i hela kroppen de två nästkommande dagarna. Fyllan var bra också, dock kunde jag varit utan den sista shoten (den enda anledningen till denna var att tömma flaskan).
Det har ju varit påskafton också vilket innebär mina föräldrar blir alldeles påskäggsgalna (de påstår dock att de att är påskharen som gömmer dem). Inte ens när man är 18 slipper man gå ut och leta. Detta året var de dock riktigt generösa med innehållet. Jag fick faktiskt, förutom godis och trisslott, en t-shirt från Face. Me likes. Aftonen spenderades i Alexandra Claessons (heter hon så?) pappas tjejs lägenhet. Spelkväll med Niklas, Josefin, Pierre och Alexandra då såklart.

(Jävlar vad segt jag skriver, texten fram tills nu har tagit ca en timma. (Ville bara påpeka det. (Jag använder även ganska så många parenteser. (Ville påpeka det också. (Tar två till när jag ändå är igång))))).

Jag har faktiskt insett en sak; jag har alldeles för höga förväntningar och förhoppningar på allt. Det kan bl a vara därför jag får allt svårare att njuta av uppföljare till bra album. T ex Franz Ferdinands och Volbeats senaste nådde inte alls samma klass som deras föregångare. Jag hoppas Muse lyckas ändå.
Men det är såklart inte bara inom musiken som förväntningarna och förhoppningarna är skyhöga. Det gäller det mesta, som lov, tjejer, fester m.m. Skärpning!

Okej, det där var väl ett medelmåttigt försök till att skriva någonting djupt, men på tal om höga förhoppningar så är jag alldeles kär i Pink Floyds låt High Hopes. Den är liksom bara så... sorglig och otroligt bra.

För att fylla ut inlägget lite extra måste jag nämna hur grym juni månad kommer att bli. Förutom att vi får sommarlov så har jag biljetter till Sverige - Danmark på Råsunda den sjätte juni, Spanien - England (U21) på Gamla Ullevi den 18e, AC/DC på Ullevi den 21a och Metaltown den 26-27 juni. Vilken månad!

Så, då har jag inlett denna blogg, det återstår dock att se hur länge jag orkar hålla på. Ha inte några höga förhoppningar!

Juste, var nära på glömma:

Dagens musiktips: Pink Floyd - High Hopes

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0